Loader

Filter

Aktuella kampanjer
Typ
Pris - kronor (sv)
Tillverkare
Serie
Färg
-


Visa utökade filter
Tillbaka

Sortera efter produkter

Sortera efter tillverkare

Visa antal produkter

Bakåtvända bilbarnstolar

Den bakåtvända bilbarnstolen är steg nummer 2 när barnet vuxit ur det första babyskyddet. Det absolut bästa ur ett säkerhetsperspektiv är att låta barnet åka i bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt och i Sverige rekommenderas det upp till 5 års ålder.
Läs mer...

Visar 40 av 85 produkter Se fler produkter

Bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste valet

Att köpa en bakåtvänd bilstol är det enskilt effektivaste sättet att ge barnet högsta skydd vid biltransporter. Små barn har proportionerligt stort huvud och outvecklad halsmuskulatur. Därför ger bakåtvänd position tillräckligt nackstöd för att fånga upp huvudet vid kraftigt deacceleration. När du utvärderar olika modeller är det viktigt att kontrollera hur väl bilstolen kan justeras avseende lutning, nackstödets höjd och bältets placering så den fungerar optimalt med din aktuella bil och ger tillräckligt benutrymme för växande barn. Vissa modeller av bilstolar, s.k. kombistolar, kan roteras och därmed användas både i bakåtvänt och framåtvänt läge när barnet blivit större. Har du Isofix-fästen i din bil går monteringen oftast mycket enkelt genom att klicka fast stolen i dessa fästen. Annars använder du bilen egna bilbälte samt medföljande förankringsband som ger en lika säker montering om den görs korrekt, men som oftast tar lite längre tid att montera. Hos BabyZoom hittar du bakåtvända bilbarnstolar från tillverkare som svenska Axkid, Britax, Besafe och Multi-Tech.

Det finns också bilstolar som kombinerar bakåtvänt och framåtvänt sittande. Vändbara kombistolar är bilbarnstolar som är konstruerade för att kunna användas både för bakåtvänt sittläge och framåtvänt läge när barnet blivit äldre. Vissa modeller har också 360-graders rotation vilket innebär att det blir enkelt för dig att lyfta barnet i och ur bilbarnstolen.

-->

Din varukorg

0 produkt

Subtotal (inkl. moms) 0,00 kr

Till Kassan ››
Betala säkert hos BabyZoom.se

Din produkt är tillagd

×