Loader
  • smiley face happy customers Fri frakt över 495 kr
  • Snabba leveranser Snabba leveranser

Underhåll Barnvagn

En barnvagn rullar oftast många, många mil och för att den ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du tar hand om den på bästa sätt. Precis som med din bil är det viktigt att du gör regelbunden service även på vagnen. 

Tvätta ren din barnvagn från smuts och vägsalt regelbundet, använd ljummet vatten. Se till att det inte tränger in vatten och rengöringsmedel i hjulens kullager och chassits rörliga delar. När du är klar med rengöringen torkar du barnvagnen torr med en trasa.

Smörj även chassits rörliga delar regelbundet med exempelvis silikonspray.

Smörj och kontrollera hjulens axlar med jämna mellanrum. Universalfett eller axelfett rekomenderas. Hjul på barnvagnar oftas samlar smuts, hår och grus som fastan i axel eller i hjulhuset. Försök att "pilla" bort det jämna mellan rum. Använd gärna en liten borste för att komma åt ordentligt. Detta är viktigt för att undvika exempelvis rost och att barnvagnen inte blir trög att köra.

Smörj sedan med axelfett så rullar hjulen ännu bättre!

Se till att barnvagnen alltid har välpumpade däck om den är utrustad med luftpumpade hjul, så undviker du punktering och skyddar fälgarna. Viktigt att ha jämn luft i hjulen, för att undvika sne belasting i däcken som medför ojäml slitage av däcken.

Skydda sufletten och övriga tyger från direkt solljus så gott det går. Undvik att vagnen står i starkt solljus en längre tid.

Förvara inte vagnen där den kan bli blöt eller fuktig, för att undvika mögel på tygerna och rost på ståldelar (ex skruvar och nitar).

Din varukorg

0 produkt

Subtotal (inkl. moms) 0,00 kr

Till Kassan ››
Betala säkert hos BabyZoom.se

Din produkt är tillagd

×